V oboch východoslovenských krajoch sú už žiadatelia o príspevky z Fondu Hodina d

05.03.2003 Celý región

O podporu zo špeciálneho programu Hodina deťom Nadácie pre deti Slovenska majú už v súčasnosti veľký záujem viaceré subjekty z Prešovského a Košického kraja....
O podporu zo špeciálneho programu Hodina deťom Nadácie pre deti Slovenska majú už v súčasnosti veľký záujem viaceré subjekty z Prešovského a Košického kraja. Potvrdili to v závere druhého februárového týždňa konzultantky projektov pre oba tieto územné celky Juliana Hajduková a Katarína Kopecká z Prešova. Ako obe zdôraznili, po skúsenostiach i z roku 2002, keď posudzovali 38 žiadostí, pôjde určite o široké spektrum aktivít na pomoc deťom a mládeži.

Uzávierka podávania žiadostí je 14. marec t. r. V roku 2002 bolo z Hodiny deťom podporených v Prešovskom kraji 17 projektov sumou necelých 1, 4 milióna Sk a 18 projektov v Košickom kraji objemom vyše 1, 8 milióna Sk. Obyvatelia SR môžu svoje príspevky za rok 2002 do Fondu Hodina deťom vkladať do konca februára t. r. , čo je rozdiel oproti roku 2001, keď to bolo možné len do konca spomínaného kalendárneho roka. Prispieť sa dá nielen odvodom zo mzdy, ale i priamym prevodom z účtu a pod. Všetky potrebné informácie o kritériách sú na internetovej adrese www.hodinadetom.sk. Nachádza sa tam aj potrebný formulár žiadosti a iných tlačív k projektu. Ten by sa mal začať realizovať najskôr od 1. júla 2003, najneskôr od 1. septembra 2003 a musí trvať minimálne šesť mesiacov. Žiadatelia s právnou subjektivitou a s celoročne vykazovanou činnosťou (mimovládne organizácie, samosprávy obcí a miest, centrá voľného času, cirkvi) môžu od nadácie dostať maximálne 70 percent z celkových preukázateľných nákladov na realizáciu svojich cieľov, 20 percent je požiadavka na ich vlastný finančný vklad a 10 percent je ich nefinančný vklad. Za doterajšie tri ročníky existencie celého projektu Hodina pravdy sa na území SR vyzbieralo 37, 641 milióna Sk a za túto sumu sa realizovalo 489 projektov, pričom správna rada dbá od tretieho ročníka o to, aby každý z troch regiónov SR (východ, stred, západ) získal minimálne 30 percent z vyzbieranej sumy.
 

Vyberte región

mark